Jdi na obsah Jdi na menu
 

Marnotratný – syn či otec?

Syn, synáček, jeho chlapeček. A prý že nemá práci! Nesehnal ji. Prý žádná v oboru v místě bydliště není. – Na vysokou se nedostal, maturitu má. Sice na čtyřky, ale má. Na ty přijímačky na vysokou se sice neučil, ale na jednu z těch škol prý brali i bez zkoušek. Jemu ale napsali, že ho nechtějí. Tedy oni to prý napsali všem, kteří se hlásili až na druhé kolo. Teprve, když ti zájemci napsali odvolání, tak je přijali. Jenomže on žádné odvolání nenapsal. – Chemik. Mladý chemik bez praxe. – No jo, do září čekal na tu vysokou, práci začal hledat až potom. Ale přece jenom, už je leden. A pořád nic. – Z čeho žijí? Vždyť jeho máma také nepracuje. Dokonce od července loňského roku. Ona má sice nějaké peníze z nemocenské. Protože podvádí. To ale nemůže být dost. – Vždyť jenom topení v tom velikém domě, který jim před lety nechal, stojí spoustu peněz. – Asi babička, tedy bývalá tchýně, ta, ta to bude financovat. Ostatně je tam víc, než doma. A nakonec ona přece byla tou příčinou, tím důvodem, proč tehdy odešel. Ta je ale také v důchodu. Ani ona nemůže mít peněz nazbyt. – Co tedy s nimi? Co s tím synkem? Zastavit mu posílání peněz? Na výživné už nárok nemá. Je dospělý, plnoletý. A na úřadu práce. Sice mu tam platí jenom zdravotní a sociální pojištění, ale je tam evidovaný. – Z čeho ale budou žít? Umí on vůbec pracovat?? – Na brigádě nikdy nebyl. Klacek jeden dvacetiletý! – Asi peníze nepotřeboval. No jo, to ta babička. – Tak zastavit nebo nezastavit posílání peněz? Nechat parazita vyhladovět? Vlastní dítě? Vlastní dítě – parazita?!

Tak jak se Vám líbí otcovo uvažování? Jak byste se rozhodli Vy? Nechat syna (pochopitelně z lásky k němu) vyhladovět nebo ho finančně podporovat a riskovat tak, že se bude celý život pouze protloukat po podporách a shánět živobytí všelijak?

Má se pán stát marnotratným otcem nebo jednat tvrdě? I když to bude všechny bolet? Jaké počínání je správné? Co je v tomhle případě dobro?

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář