Jdi na obsah Jdi na menu
 

Znovuzrození černé kočky

Zdál se mi sen. To zvíře v něm jsem nazval kočkou, černou kočkou. Ne však pro její tělo. Pro přítulnost a pro eleganci jsem ji nazval kočkou. A také dost možná proto, že se objevila v zahradě mého rodného domu. V místě a v situaci, kam rozhodně nepatří. No považte: copak by vyskočila na zahradní kolečko právě, když ten pán vysypává trávu?! Ledaže, ledaže by tím něco sledovala a že by to ani nebyla kočka.

Nebyla. Neměla nic společného s domácími zvířaty, s kočkou či kocourem, který se stejně jako ten náš zrzavý většinu dne líně převaluje doma a spí. Tahle byla krásná, nádherná, elegantní, úchvatná a dobře to věděla. Ostatně také proto vyskočila na to kolečko právě, když jsem vcházel do zahrady. To abych si ji všiml. Dobře to věděla. Dobře věděla, že si nelze nevšimnout. Úžasná bytost stojící vzpřímeně na zadních nohách, jako by se chystala ke skoku a v posledním okamžiku si to rozmyslela a namísto odrazu začala tančit. Pro mě.

Vypracované svaly štíhlého těla pokrytého hedvábnou, lesklou, jako uhel černou, srstí. Výzva, výzva pro mne: Pojď, pojď a vezmi si mne. Podívej se, jaká jsem krásná. Patřím k tobě. Proto jsem se objevila. Nemůžeš mne přehlédnout. Teď už ne. Už jsi připravený. Jenom se mnou budeš celý. Chybím ti. Vím to. Proto jsem přišla. Víc, víc už pro tebe udělat nemohu. Jsem tvá zkouška. Natáhni ruku. Musíš natáhnout ruku. Chtěj. Prosím. Nepromarni naši šanci.

Nikdo jiný ji neviděl. Nikdo jiný ji nemohl vidět. Jenom já.

Možná by ji někdo v našem lidském světě přirovnal ke krásné černovlasé ženě. Potkal jsem několik takových. Některé měly černočerné vlasy, jiné hezkou tvář, další zase krásné tělo. Žádná, žádná z nich se však elegancí nevyrovnala té snové. Kočce? Kdepak!

Sokol znovu létá. Tygr si mne posadil za krk a také se se mnou vznesl do povětří. 

Nyní, nyní dostal šedý vlk svoji kamarádku. Vlčí moudrost byla oživena elegancí mrštného pantera. Stejně jako se sokol na nebi snoubí s tygrem, stejně tak se nyní na zemi vlk snoubí s panterem.

Spojení, splynutí, znovuzrození. Jiná kvalita, jiné možnosti.

Tak díky za to, že ses ukázala, přítelkyně milá.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář